Belépés:

Élet kilátások

Az SLO szindrómás betegek állapota csak rendkívül széles skálán írható le. A spektrum egyik vége az, hogy a legtöbb SLO szindrómás magzat meg sem születik - mert az anya a terhesség korai szakaszában elvetél - vagy pedig születés után néhány héten belül elveszti újszülöttét. A spektrum másik végén azon SLO-s betegek vannak, akik ugyan megérik a felnõttkort, képesekké válnak önálló mozgásra és valamilyen szintû kommunikációra, ugyanakkor önálló felnõttkori életvitelük sajnos még nekik is valószínûtlen.

Csaknem mindegyik SLO szindrómában szenvedõ beteg központi idegrendszeri problémákkal és testi, szervi rendellenességgel születik, emiatt fejlõdésük során számos hátrányt kell leküzdeniük.

Azon betegek a leginkább veszélyeztettek, akinek a koleszterin szintje rendkívül alacsony. Esetükben a legmagasabb az elhalálozási valószínûség. Kevésbé súlyos esetekben megfelelõ orvosi felügyelet mellett és gondos táplálással, táplálkozással normál élettartam is elérhetõ.

Korai diagnózissal és átgondolt, következetes terápiával a betegek állapota jelentõsen javítható, élettartamuk meghosszabbítható.

A koleszterin pótlással, akár normál súly gyarapodást is el lehet elérni. A koleszterin kiegészítés enyhíti a betegek kedvezõtlen magatartási tüneteit és javítja az általános egészségi állapotát. A koleszterin diéta jótékony hatással van mind gyermek mind idõs korban, emiatt érdemes elkezdeni még akár felnõtteknél is.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk