Belépés:

Utazási kedvezmény

Utazási kedvezmény igénybevételére jogosult - korlátlan számban megváltható kedvezményes menetjeggyel, vagy bármely viszonylatban megváltható, viszonylathoz kötött kedvezményes bérlettel - az a személy, aki, vagy aki után szülõje vagy eltartója magasabb összegû családi pótlékban részesül, valamint a vele együtt utazó személy a Magyar Államkincstár által kiállított hatósági bizonyítvány alapján. Vasúti személyszállítás, HÉV, vagy helyközi autóbusz igénybevétele estén a jegy- és bérletkedvezmény mértéke 90%-90%. A kísérõt a 90%-os mértékû bérletkedvezmény nem illeti meg.

Helyi közúti és kötöttpályás közlekedés esetén a bérletkedvezmény mértéke 100%, mely a kísérõt is megilleti. A magasabb összegû családi pótlék megállapítása esetén a Magyar Államkincstár igazgatósága a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezmény igénybevétele céljából a magasabb összegû családi pótlékot megállapító határozattal egyidejűleg hatósági igazolványt ad ki.

További információk a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján érhetőek el.

Link: http://www.szmm.gov.hu/ Főoldal - Tájékoztatás, tanácsadás - Gyakran ismételt kérdések

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk