Belépés:

Ápolási díj

Az ápolási díj olyan anyagi hozzájárulás, amelyet a tartósan gondozásra szoruló személyek otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozók vehetnek igénybe. Az ápolási díj három jogcímen vehető igénybe:

- állandó és tartós gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg 18 év alatti személy ápolása esetén,

- a fokozott ápolást igénylő súlyosan fogyatékos személy gondozása, ápolása esetén,

- a 18. évét betöltött tartósan beteg személy gondozása, ápolása esetén.

Érdemes tudni, hogy az ápolási díj folyósításának időtartama szolgálati időnek számít, és az ápolási díjban részesülő személy az ellátás után nyugdíjjárulék, és ha a jogosult magán-nyugdíjpénztári tag, akkor magán-nyugdíjpénztári tagdíj fizetésére is kötelezett.

Az ápolási díj iránti igényt az ápolást végző hozzátartozó lakóhelye szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál kell benyújtani, az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, melyet az önkormányzat ügyfélszolgálati vagy szociális irodáján lehet beszerezni.

További információk a Magyarország honlapján érhetőek el.

Link: http://www.magyarorszag.hu/   Főoldal - Állampolgár - Ügyek - Egészség, szociális ellátás - Szociális támogatás, ellátás, járadék

Érdemes még elolvasni: http://www.kezenfogva.hu/Adatbazis/ellatasok/5.html

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk