Belépés:

teszt

- esemény pontos címe HU: Ritka Betegségek Világnapja 2011. rendezvényei. Különös tekintettel A ritka betegségek és az egészségügyi egyenlőtlenségek. „Ritkák de egyenjogúak!" című szakmai konferenciára, mely akkreditálás alatt van, magyar és angol nyelven zajlik szinkrontolmácsolással, és élő on line közvetítéssel látható lesz az interneten is!

- esemény rövid leírása HU: A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége immár 4. alkalommal rendezi meg hazánkban 44 országgal összhangban a Ritka Betegségek Világnapját, melynek fő célkitűzése az, hogy felhívjuk a társadalom és a döntéshozók figyelmét a ritka betegségekre és a betegek életére gyakorolt hatásukra. A rendezvény olyan fórumot teremt, ahol az érintettek, a döntéshozók, a szakemberek (egészségügyi, szociális, oktatási) és az ipar képviselői együtt gondolkodhatnak a ritka betegséggel élők elkeserítő helyzetének javításán, a média kitüntetett figyelme mellett. 2011-ben a Ritka Betegségek Világnapja a 2010.10.15-16-án szervezett Euroterv konferencia alapján elkészült ország-jelentés bemutatására és az azóta, a ritka betegségek nemzeti tervének előkészítésére tett lépésekre fókuszál. Különösen a következőkért szólal fel:
o egyenlő hozzáférést a ritka betegséggel élők számára az egészségügyi és szociális szolgáltatásokhoz;
o egyenlő hozzáférést az alapvető szociális jogokhoz: egészségügy, oktatás, foglalkoztatás, lakhatás;
o egyenlő hozzáférést az árva gyógyszerekhez és kezelésekhez.
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk