Belépés:

A mindennapok kihívásai - székrekedés.

A székrekedés egy nagyon gyakori és komoly probléma az SLO szindrómás betegeknél. Ennek legfőbb oka a gyenge izomtónus miatti lassú bélmozgás. Ha a beteg gyermeknél állandósulni látszik a székrekedés, akkor érdemes ellenőrizni, hogy nem a Hirschsprung betegség (vastagbél tágulat) áll-e a háttérben. Ilyenkor a műtéti beavatkozás segíthet.

Ha nem kimondottan a Hirshprung okozza a székrekedést, akkor érdemes kipróbálni a meleg vízet. Sok gyermeknél beválik, hogy a normál napi folyadék mennyiségen felül kap egy kis meleg vizet is. Sajnos ugyanakkor ezt nem minden beteg tolerálja. A napi folyadék mennyiség megemelésénél figyelni kell arra is, hogy ez ne menjen a bevitt napi táplálékmennyiség rovására. Nem lehet előre pontosan megmondani, hogy melyik gyermeknél milyen étel-ital kombináció hozza meg a várva várt eredményt. Ezt csak lépésről-lépésre nagy türelemmel tudja a szülő kitapasztalni.

További élelmiszerek, amelyek még segíthetnek: szilvalé vagy aszalt szilva, alma lé, körte juice, egyéb gyümölcsök és zöldségek, kamillatea, zabpehely (jól oldódik) esetleg Aloe Vera.

Ha ezek nem segítenek, akkor végbélkúpra vagy beöntésre is szükség lehet. A vényköteles gyógyszereket szakorvossal kell felíratni.

Forrás: www.smithlemliopitz.org

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk