Belépés:

A mindennapok kihívásai - alvási nehézségek.

Az SLO betegek alvási ritmusa nagyon ritkán egyezik meg, az egészséges ember alvási ritmusával. Sokkal gyakoribb inkább az, hogy az SLO betegek keveset és rendszertelenül alszanak, ráadásul éjszaka gyakran felébrednek. Előfordulhat az is, hogy akár éjjel-nappal is ébren vannak, és beérik mindössze néhány órás alvással. A helyzet kritikussá válhat, ha beindul a virágpor allergia szezon. A pollen ugyanis, fokozottabban irritálja Őket, mint az egészséges gyermekeket, így még annyit sem tudnak végig aludni, mint a máskor. Azt is megfigyelték, hogy akár a hold állása is befolyásolhatja az SLO betegek alvási szokásait. Teliholdkor kevesebbet, fogyó holdkor többet is képesek aludni. Komoly kihívás a környezet számára az is, hogy a betegek gyakran horkolnak is. Természetesen Ők erről sem tehetnek. A horkolás oka leginkább az egészségestől eltérő arc- és szájcsontozat, ami esetenként műtéttel korrigálható, javítható.
Az ilyen, és ehhez hasonló alvási nehézségek komolyan próbára teszik még a legtoleránsabb családokat is.
Sajnos a gyógyszeres kezelésen túl, nem sok természetes gyógymód ismert erre a komoly problémára. Megemlítendő azonban, hogy bizonyos esetekben az elalvás előtti lazító masszázs segíthet.

Forrás: www.smithlemliopitz.org

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk