Belépés:

Az SLO Alapítvány céljai.

Az alapítvány kiemelt célja, hogy a magyar SLO szindrómában érintett betegek és családjaik megkapják mindazon ismereteket és gyógykezeléseket, ami a legjobban segíti Õket abban, hogy életminőségüket javítsák.

1. A még be nem azonosított, SLO szindrómában szenvedő betegek felismerésének és diagnosztizálásának elősegítése, a minél korábbi terápiás kezelések megkezdésének érdekében.


2. A már beazonosított, SLO szindrómában érintett betegek családjainak (gondozóinak) felkutatása, tájékoztatása, közösséggé formálása.


3. Az SLO szindrómában érintett családokban születendő új gyermek(ek) magzati korban történő diagnosztizálásának elősegítése.


4. A már megszületett SLO szindrómában szenvedő beteg gyermekek egészségügyi ellátásának és szociális biztonságának támogatása:

  • Szakmailag indokolt orvosi, gyógypedagógiai, pszichiátriai, korai fejlesztési, mozgásfejlesztési, diatetikai és rehabilitációs terápiák támogatása.
  • Gyógykezelés alatt álló szindrómás gyermekek életének megkönnyítését szolgáló gyógyászati eszközök, berendezések, speciális gyógyszerek, tápszerek és táplálási segédeszközök beszerzésének elősegítése.
  •  Az SLO-ban érintett, fokozottan rászoruló családok, betegség miatt felmerülő többlet anyagi terheinek enyhítése.

5. Az SLO betegek esélyegyenlőségének elősegítése, érdekképviselete, segítségnyújtás az érintettek jogainak érvényesítésében.

6. Az SLO betegséggel kapcsolatos hazai tudományos tevékenység,
kutatás, képzés, információ- és tapasztalatcsere közvetlen ösztönzése.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk